När jag var liten ritade jag jättemycket tjejer och killar. Det var så underbart roligt att göra nya frisyrer och olika kläder. Ett nytt paket med tuschpennor i alla nyanser var den största lyckan och min favorit var såklart ”skinnfärgen”.

Nu har jag börjat med samma sak igen. Men istället för tuschpennor leker jag med färgläggning i datorn bara för att det är så kul. Genom de här skisserna får jag en massa variationer att utgå ifrån när jag sen ska måla stengodsmuggarna.

4 kommentarer:

Kristina sa...

Hej! Jag ritade också flickor, tjejer o mammor. Skinnfärgen minns jag mycket väl. Hade en vattenfärglåda med stora färgkakor, som man hade i skolan, när jag slutat måla hade alla kakorna skinnfärg - olika framblandade varianter...från blårosa till beigebrun... Svårt var det! Men kul.

Sylvia sa...

Hej Marie-Louise! Nu har jag hittat till din blogg! Härligt att ta del av dina perspektiv på tillvaron och konsten! Jag känner igen den där känslan man fick av ett nytt paket tuschpennor. Jonas, 8 år - och jag gör ibland teckningar tillsammans - det är härligt att samarbeta med sitt barn kring en bild! Hälsningar från Sylvia

Kerstin sa...

Hej ML!
Nu har jag läst och tittat på allt, kul, vackert, inspirerande!
Jag vill också blogga ... och teckna mera. Kanske kommer det en dag ...
Stor kram från Kerstin

Lotta H sa...

Hej Marie-Louise!
Nu...äntligen... har jag sett till att registrera mig ordentligt så att jag kan lämna mina positiva kommentarer om din blogg.
Grattis till en otroligt fin sida. Så kul att samtidigt se dina konstverk och läsa dina ord.
Lycka till i fortsättningen.
Kram!
Lotta